perjantai 21. maaliskuuta 2014

Suprise! Puppies!

 Yllätyksenä teille lukijoille kerron nyt vasta että Cinna sai kuun alussa pentuja. Pennut ovat nyt pari-kolme viikkoisia pieniä karvapalloja. Synnytys sujui hyvin ja nyt maailmassa on seitsemät koiraa lisää. Neljä urosta ja kolme narttua. 

Kovasti pennuissa on Kirin väritystä. Kuitenkin suurella osalla pennuista on valkoisia tassuja, hännänpäitä tai valkoinen rinta. Yhdellä pennuista on valkoinen leuka, ja toisella kuonon päällä valkoista. Polkuanturat ovat täplikkäitä. Suomenpystykorvalla on aina mustat polkuanturat, joten siinäkin nämä eroavat. Ja mielestäni kaikkein parasta on se että yhdellä on kaksivärinen kirsu! 




Cinna on hoitanut pentuja mallikkaasti, ja ruokakin maistuu hyvin. Pienillä lenkeilläkin Cinna käy mieluusti. Joskus emot eivät millään heltiäisi lähteä pentujen luota, mutta Cinna on onnessaan kun pääsee hetkeksi riiviöistä eroon. 



Olin myös mukana poistamassa pennuilta kannuksia, metsästyskoirilla kun se on aika yleinen käytäntö. Onko teidän koiriltanne poistettu  kannukset? 

Asiasta ollaan paljon puolesta ja vastaan. Mielestäni on paljon pienempi tuska poistaa ne aivan pieniltä pennuilta, kuin että ne sitten aikuisena metsässä repeäisivät ja olisivat kauan kipeät. Metsästyskoirien lisäksi vetokoirilta poistetaan myös useasti kannukset, ja tietyn rotuisilta koirilta myös.





Tässä on tämä ihana pentu, jolla on kaksivärinen kuono. Kaikki pennut ovat todella suloisia ja ihania. Joku saa näistä vielä loistavan koiran metsäkaveriksi tai kotikoiraksi. Ensi viikolla nämä jo mennä vipeltävät kovaa vauhtia pitkin lattioita. Samoin pienet terävät hampaat alkavat puhkeamaan.



Vein pennuille tänään kolme pientä kongin vinkupalloa. Aivan vielä ne eivät osaa niillä leikkiä, mutta parin viikon päästä jo varmasti. Lelut ovat siis KONG AirDog Squaker -palloja. Itse ostin ne Mustista ja Mirristä, mutta niitä saa melkeimpä mistä tahansa eläinkaupasta. Pallot kaiken lisäksi vinkuvat!


Laitan tänne jonakin päivänä kuvia pentujen kehityksestä. Lisäksi tänään kuvailin Kirin ja Akun kanssa, joten huomenna tuleekin sitten hieman vanhemmista koirista kuvia. 

Monessa blogissa on nyt pyörinyt kysymyspostauksia, joten täytyy katsoa jos itsekkin sellaisen toteuttaisin vaikka videon muodossa.

8 kommenttia:

  1. Oho! Minulle tuli yllätyksenä nämä pennut! Tai siis että ne olivatkin jo syntyneet. Mutta voi kun nuo ovat suloisia <3
    Pari kysymystä, jos sen kysymyspostauksen teet :).
    Mitä pennuille tehdään, kun ne ovat luovutusikäisiä?
    Parasta, mikä koirien kanssa voi tehdä?
    Lempikoirasi?
    Lempiruokasi?
    Mitä harrastat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu yllätykseksi olivat tarkoitettukin. ;) Kiitos kysymyksistä!

      Poista
  2. Minä katsoinkin yhdessä vaiheessa, että Cinnalla on vauvamasu, piti asiasta kysyä, mutta jäi sekin sitten pois. Aivan tajuttoman ihania pentuja (kuten ne aina ovatkin) :3 Onnea uudelle perheelle! :)

    VastaaPoista
  3. I-H-A-N-I-A-! Jostakin syystä mulle on viime aikoina herännyt hirveä pentukuume ja voin sanoa, ettei näiden kuvien katselu kyllä yhtään sitä lievittänyt. :D Oletteko muuten vielä päättäneet, lähtevätkö nämä kaikki maailmalle vai pidättekö jonkun itsellänne? :)

    Ps. "-- nyt maailmassa on seitsemät koiraa lisää. Neljä urosta ja yksi narttu." Anteeksi, pakko kysyä, kun hämmennyin tästä niin: mihin ne kaksi jäivät tuosta jälkimmäisestä lauseesta? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että kaikki lähtevät maailmalle, kun meillä näitä koiria on jo sen verran paljon. :)

      Kiitos että huomautit tuosta lauseesta! Mulla oli sattunut jokin ajatusvirhe. Siis neljä urosta ja KOLME narttua! Korjaan sen tekstiin. :)

      Poista
  4. Kun minullakin on koira niin pakko kysyä että missä eläinkaupoissa käytte ja missä on halvinta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Oikeastaan käymme yleensä ihan perus tavarataloissa ja välillä mustissa ja mirrissä. Joskus myös muissa eläinkaupoissa, mutta harvoin.

      Puu ilossa on täällä Hämeenlinnassa ainakin todella suuri eläin osasto! Yleensä ostamme leluja sieltä tai lähellämme olevasta tokmannista. Mustissa ja Mirrissä lelut ovat todella kalliita mielestäni, joten sieltä emme niitä osta. Mustin ja Mirrin tarjouksista tosin löytyy välillä kaikkea kivaa, kuten nyt Kirin valjaat ja juomakuppi Cinnalle. Myös kodin terrassa on suuri lemmikkieläinvalikoima.

      Poista