keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Vetovaljaita ja kuonopanta

Ollaan nyt vähän ajateltu koirien omistajan kanssa että talvella olisi kiva kokeilla koirahiihtoa. Olisiko kellään suositella mitään kohtuu hintaisia valjaita satunnaiseen veto käyttöön? Hiihto- /juoksuvyö meiltä jo löytyykin ennestään.

Lisäksi olen nyt vähän ajatellut että koirien hihnakäyttäytymistä voisi parantaa ja ehkä testata jotain kuonopantaa apuna?  Olen jo pitkään miettinyt kaupassa olisiko tälläinen järkevä ostos ja siis onko tuossa samassa se kuonopantakin kun en oikein ymmärtänyt? :)


Vanha kuva viime talvelta.

2 kommenttia:

  1. Monitoimitalutin ei toimi kuonopantana, on kyllä muutoin vallan kätevä väline! Minulla on kympillä myynnissä kuonopanta (http://www.mustijamirri.fi/tuote/-petsafe-easy-walk-kuonopanta-musta-/027192/), josta itse maksoin 20e enkä käyttänyt kuin kerran pari - juurikin tuolle omalle pikinokalle sen ostin, mutta totesin turhaksi. Meidän luupää ei lämmennyt kuonon ympärille tulevalle pannalle, vaan se mielestäni aiheutti vain lisää hässäkkää kävelyyn.
    Parasta hihnakäytöksen parantamisessa on mielestäni vain maltillinen opettelu ja oikeasta hihnakäytöksestä palkitseminen, tämä toiminut meillä niin että hihnarähjääkin saatu hyvin kuriin.
    Mutta jos jotain välinettä haluaa käyttää niin itse kyllä suosittelisin ennemmin reaktiovaljaita, ei ole sitäkään varaa että koira onnistuisi kuonopannan kanssa taittamaan niskansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan! Täytyykin koirien omistajan kanssa jutella, reaktiovaljaat voisikin olla hyvä ostos. :) Ja kiitos paljon kun selvensit tuota monitoimitalutin asiaa. :) Meillä on jo hieman tuon Cinnan käytös parantunut, varsinkin kun on maltillisesti mennyt sen kanssa kaksin harjoittelemaan.

      Poista