perjantai 2. toukokuuta 2014

Hyvää vappua kaikille!

Meillä vappu meni rauhallisissa merkeissä. Aamulla satoi lunta ja lämpötilakin oli melkein pakkasen puolella. Se niistä ihanista helteistä.

Mäyräkoiramme Issen vuoksi jouduimme piilottamaan ilmapallot yläkertaan. Isse nimittäin oli niistä ihan kauhuissaan. Vielä kun muutama onnistui jo poksahtamaan rikki. Issehän pelkää raketteja ja muuta sellaista. Näin pahana sen pelko ei kuitenkaan ole vielä ollut. PElkäävätkö teidän koirat ilmapalloja?

Tänään aionkin kertoa täällä blogissa vähän muustakin kuin koirista. Lisää päivän tapahtumista selviää lukemalla alaspäin.


Tänään olin sopinut meneväni kello 12 kokeilemaan ratsastusta eräällä ponilla. Jos hevoset eivät kiinnosta, siirry suosiolla pari riviä alemmas. 

Heräsin jo melko aikaisin, jotta ehtisin putsata hieman ratsastusvarusteitani. Hyvä että sain syötyä edes mitään koko aamuna, jännitti niin paljon. Putsasin kenkiä, ja laitoin niihin hieman lankkia, etsin kaapista ratsastushanskat ja sukat. Huomasin että ainoissa ratsastushousuissa, jotka minulla oli kotona onkin reikä! (Kaikki muut varusteeni olivat tallilla jossa yleensä käyn). Onneksi äiti ehti korjaamaan sen. Puin vielä takin ja turvaliivin päälleni, pakkasin tavarani skootteriin, laitoin kypärän päähäni ja lähdin ajamaan kohti tallia.

Hevosten omistaja olikin jo onneksi paikalla. Haimme varusteet ja samalla puhelimme kaikkea hevosiin liittyen. Poni jolla menin oli ihana tumma ruunikko tamma. Sovitaan että kutsun häntä täällä blogissa vain "poniksi". Otimme ratsut tarhasta, ja kiinnitimme ne puomiin. Avasimme harjapakit ja aloitimme harjaamaan hevosia. Puhdistimme myös kaviot tietenkin. Kun olimme valmiita, talutimme ratsut kentälle. Kiristin satulavyön ja laitoin jalustimet hieman pidemmiksi. Aloitimme alkukäynnit kentällä. Pian huomasinkin että jalustimet tuntuivat aivan liian lyhyiltä, niinpä säädin niitä vielä. Sitten aloitimmekin tunnin. Poni kulki mukavan reippaasti ja mukavasti. Hetki meni tietenkin tottua ponin askeliin. Tunti oli hauska, pikku hiljaa opin miten mikäkin toimi. Harjoitusravissakin oli helppo istua. Tykkäsin ponista todellakin kaikin puolin! Tein lähinä perusjuttuja. Käyntiä, kevyttä ravia, harjoitus ravia, laukkaakin hieman. Ainoastaan pysähdyksissä oli hieman vaikeuksia. Mutta tämä oli tosiaan vasta ensimmäinen kerta. Luulen että ensi kerralla menee vielä paremmin kaikki. Kävimme vielä kesken tuntia kävelemässä hevosten kesälaitumen läpi. Luulen että ratsastimme noin 1,5 tuntia. Lauantaina olen menossa uudestaan. Mutta älkää pelätkö, ratsastuskoululla ratsastamista en ole mistään hinnasta jättämässä pois. Mutta onhan se kiva että voi silloin tällöin käydä tuollakin tallilla, se on nimittäin melkein naapurissa.

Sitten paluu koira juttuihin. Tänään olin illalla tarhassa. Oli mukavan viileä sää lenkkeillä. Vietinkin Cinnan kanssa laatuaikaa. Nimittäin lähdimme kaksin kävelylle. Harjoittelimme jo hieman kävelyä vierellä. Cinna alkaa jo pikku hiljaa tajuta homman jujun, sillon kun kävelee vieressä saa namin tai kehuja, silloin kun kiskoo saa toruja. Menimme pienelle metsäaukiolle. Harjoittelimme käskyjä istu, tassu ja maahan. Ainoastaan istu -käskyä olen Cinnan kanssa käyttänyt. Se oppi tosin kaksi muuta käskyä parissa minuutissa! Joko joku on jo opettanut niitä sille, tai sitten se on harvinaisen fiksu koira. Oli miten oli, pointsit Cinnalle. Kesän koulutussuunnitelma vaikuttaa lupaavalta. Kirin kuvat tässä postauksessa on otettu jo jonkin aikaa sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti