sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Hoitoviikonloppu - Lauantai

Kirjoitan tämän postauksen nyt hieman myöhässä, tänäänhän on jo sunnuntai! Eilinen päivä meni melko hyvin paria kommellusta lukuun ottamatta. Aamulla noin 8-9 aikoihin tein koirille aamuruuat eli laitoin niille "puuroa" ja koiranmakkaraa sekaisin kippoihin. Seitsemän astian täyttämisessä menikin tovi. Pennuille tein kolme astiallista, vaikka niitä on siis neljä. Kolme on kuitenkin sopivampi määrä ja pennut vaihtelevat astiaa mistä syövät.

Koirat söivät ruokansa. Aku ja Maisa tosin nirsoilevat aina vähän kun omistaja ei ole kotona. Pennut söivät kipponsa ennätys nopeudella. Cinna ja Kiri taas söivät ruokansa innokkaasti mutta maltillisesti. Kirin täytyy aina tarkistaa kipponsa toinenkin puoli, jos sinne vaikka olisi jotain jäänyt.

Leikitin vielä hetken pentuja ennenkuin vein Akun ja Maisan joelle uimaan. Maisa olikin tänään tuhmista tuhmin pystykorva. Se nimittäin rähisi toiselle rantaan tulleelle koiralle. Eikä siinä vielä kaikki. Se onnistui riuhtaisemaan pantansa pään yli. Ai kamala että se keksi taas! Se juoksi rähjäämään koiralle. Onneksi toisen koiran omistaja sai pideltyä koiransa, ja hänen miehensä piti Akua sillä välin, kun pyydystin Maisaa. Sainkin sen jo kerran kiinni mutta se lähti käsistäni uusiksi. Lopulta onneksi sain Maisan pannan takaisin kaulaan ja pyytelin anteeksi toisen koiran omistajilta. He eivät onneksi olleet vihaisia, vaan lähinnä huvittuneita koko episodista.

Vein Kiriä ja Cinnaa vielä pikaisen juoksulenkin. En ehtinyt viemään niitä uimaan, vaikka päivä oli todella kuuma. Niinpä kastelin niitä pihassa hieman talon nurkalla olevasta vesi saavista. Cinna ei oikein pitänyt ajatuksesta. Kiriä se helpotti vähän, sillä kun on niin kuuma ja paksu turkki.

Kotona laittauduin nopeasti valmiiksi. Lähdimme nimittäin ystäväni kanssa mätsäreihin! Emme ottaneet koiraa mukaan, mutta mukavaa oli silti. Mätsäreissä oli arvontaakin, joten voitte arvata että koirat saivat tuliaisia.


Useimmat ihmiset olivat siellä todella mukavia, tosin hämmästyin kuinka joillekkin pettymys oli liian suuri. Mätsärithän ovat leikkimieliset harjoitusnäyttelyt. En ymmärrä miksi jotkut siellä tulistuvat niin, että reuhtovat ja reipivät vielä pentukoiraa! Kävi sääliksi pikkuinen, jolle omistaja vielä koko ajan räyhäsi. :(

Mätsäreistä teen vielä erikseen postauksen runsaiden kuvien kera, kun vain ehdin.

Iltapäivällä Kiri pääsi vielä uimaan ja grillaamaan meille, sen on hyvä totutella uusiin asioihin. Kastelin sen kertaalleen kastelukannullakin, kun oli niin kuuma päivä! Myös Akun ja Maisan kastelin iltapäivällä. Niin kuumalla ei viitsinyt koiria kiusata enemmällä lenkkeilylläkään. Koiria kannattaa helteillä kyllä lenkittää mielestäni vain aamuisin ja iltaisin, jos ei omaa varjoista lenkkipolkuakaan.

Kuudelta koirat saivat iltaruuaksi "puuroa". Ja illalla joskus 9-10 aikoihin annoin vielä pieneksi yö purtavaksi hieman koiranmakkaraa. Koirien omistaja tulikin jo kotiin, vaikka alunperin hänen piti tulla vasta sunnuntaina iltapäivällä. Eli hoitoviikonloppu jäikin hieman lyhyeksi. Hauskaa oli kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti