perjantai 28. maaliskuuta 2014

Päiväni, My Day

Kuinka päiväni menikään? Heräsin puoli seitsemän ja laittauduin kouluun valmiiksi. Koulussa tein jotain koiriin liittyvää, mutta paljastan vasta ensi viikolla mitä. Päivä meni nopeasti ja pääsimme jo puoli kahdeltatoista. Isä tuli hakemaan ja vähän yli kaksitoista olimme kotona. 

Aku kuuli kun saavuin kotiin ja alkoi naapurissa haukkumaan. Niinpä lähdin moikkaamaan koiria heti. Otin muutaman makupalan mukaan ja rapsuttelin kavereita vähän aikaa. Oli kuitenkin jo kauhea nälkä, joten lupasin koirille tulla pian takaisin.

Kun olin syönyt otin mukaan harjaus välineet. Jonkun perusharjan, furminator tyyppisen pohjavillakarstan ja pet head turkin selvittämiseen tarkoitetun hoitoaine sprayn (joka muuten tuoksuu mansikkajugurtilta). Käytin hoitoainetta ensimmäistä kertaa hoitokoirillani ja Aku ensin vähän kammoksui sitä. Sitten se alkoi haistelemaan itseään. :D Kirinkin tuoksu houkutteli paikalle. Oli hauskaa kun Kiri nuuski Akua ihan hämmästynyt ilme kasvoillaan. Koirista lähti kauhea kasa karvaa, mutta kyllä sitä vielä jäikin.


Kun olin saanut koirat harjattua, lähdin katsomaan miten Cinnan pentueella menee. Kyllä ne olivat kasvaneet kauheasti viime viikosta. Pennut ovat vaalentuneet aika paljon myöskin. Saa nähdä minkä värisiä kavereita niistä oikein tuleekaan! Pennuille aletaan antamaan kiinteää ruokaa maanantaina. Cinna on tähän asti antanut imettää ihan hyvin, mutta pennuilla on jo terävät pienet naskalihampaat mitkä varjasti jo sattuvat aikalailla imettäessä. Aika vauhdilla ne jo pikkuhiljaa alkavat liikkumaan. Ihme kyllä tajuavat pysyä tuolla pesäkopassa tai lähistöllä.






Kun olin ottanut muutaman kuvan lähdimme Cinnan kanssa lenkille. Kuljimme maantietä sillalle ja pellonviertä pitkin joelle. Joella näimmekin hanhia, joita Cinna ihmetteli. Cinna ei meinannut millään uskoa, että on vielä liian kylmä sää uimiselle. Koira on muuten kyllä rauhoittunut pentujen myötä paljon. Lenkille mennessä Cinna on kyllä innokas, muttei vedä lähes yhtään hihnassa ja kulkee rauhallisesti.




Löysimme myös ensimmäisiä sinivuokkoja. Cinna tosin ei paljoa välittänyt, ja meinasi tallata ne. Kaikinpuolin oli kyllä kiva lenkki ja sää oli aivan upea. Toivottavasti se näkyy myös kuvissa.

Kun pääsimme takaisin tarhalle äiti olikin juuri lenkittämässä omia koiriamme Isseä ja Helmiä. Alla kuva siitä kun Kiri haistelee Helmiä.


Kun lähdin tarhalta päätimmekin lähteä siskoni kanssa kauppaan. Mukaan sieltä tarttui Mustista ja Mirristä turkoosi juomakuppi Cinnalle.

Kävin vielä illalla katsomassa pentuja ja viemässä juomakupin Cinnalle. Huomenna menen luultavasti lenkittämään koiria uudelle lenkkipolulle, jonka omistaja näytti minulle viime viikonloppuna. Toivottavasti muistan laittaa Sports Trackerin päälle, sillä lenkki oli pitkä ja olisi hauska nähdä reitti kartalla.

Nyt illalla koitan vielä tapella blogin ulkoasun kanssa, ja ehkä sitten menen nukkumaan. Upean bannerin meille Tassujen Kertomaa -blogin Emilia.

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja tuli kyllä pentukuume nuita pentukuvia katsellessa <3 =3
    Onko tuo pet head muuten hyvää muutakin kuin tuoksullansa, kun olen ajatellut sitä tuolle meidän Roopelaisellekkin?

    VastaaPoista