lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kirputtimen uudet valjaat.


Kiriltä on lähtenyt niin monta kertaa panta pään yli, että olen tehnyt päätöksen ostaa sille valjaat. Tänään mustista ja mirristä tarttuikin Kirille mukaan sähkönsiniset Nobby -valjaat. 

Aluksi vähän hirvitti ovatko oikean kokoiset. Nimittäin mitään mittoja en Kiristä ollut ottanut. Silmämääräisesti näyttivät kuitenkin melko oikean kokoisilta kaupassa. Olivat vieläpä hyvässä tarjouksessa! Noin kuudentoista euron valjaat maksoivat 4.50 euroa.
Iltapäivällä menin viiden-kuuden aikoihin testaamaan valjaita. Pienen säätelyn jälkeen valjaat olivat oikean kokoiset, ja säätövaraakin jäi hieman. Tosin en laittanut niitä ihan tarpeeksi kireälle, minkä vuoksi ne vähän liikkuivat selässä. Ensi kerralla katson vielä säätöjä vähän paremmin. Lisäksi upea sähkönsininen sopi Kirille loistavasti! Kuvissa tuo väri ei ehkä tule aivan niin paljoa esille.

Yksi tärkeä ominaisuus näissä vielä on. Ylhäällä kiinnitysklipsin molemmin puolin on ne renkaat, joista hihna laitetaan kiinni. Eli kun ne molemmat kiinnitetään hihnan klipsiin valjaat eivät lähde pois vaikka valjaiden kiinnitysklipsi menisi rikki. Kirin melkoisilla Houdini taidoilla tämä on tärkeä seikka! Yleensähän valjaissa on vain yksi kiinnitysrengas.


Menimme tällä kertaa omistajan kanssa yhdessä lenkille. Minä vein Kiriä ja omistaja Akua. Oli mukavan viileä sää lenkkeillä. Kirin kuvat on otettu läheisen joen viimeisiltä jään rippeiltä. En paljoa ehtinyt kuvia räpsiä, mutta oli todella kaunis auringonlasku.

Vaihdoin myös ulkoasua. Banneri äänestyksen voittaja oli numero kuusi, mutta vaihtaessani banneria ilmenikin ongelmia. Päätin laittaa toiseksi tulleen bannerin väliaikaisesti. Laitan voittajabannerin seuraavaan ulkoasuun koska korjaamisessa saattaa mennä jonkin aikaa.



Lisäksi mieleeni tuli eräs asia. En ole varmaankaan ennen huomannut puhua tästä täällä. Meidän Kirillä on nimittäin muihin tarhan pystiksiin verrattuna todella laaja ääniskaala. Välillä Kiri pitää sellaista rourourou ääntä, toisinaan se kuulostaisi siltä kuin se mutisisi jotain itsekseen. Myös haukkumiseen sekoittuu mitä hassuimpia äännähdyksiä. Rakastan Kiriä ja sen ihanaa ainutlaatuista persoonallisuutta. ♥ 

Käyttääkö teidän muiden lukijoiden pystikset tai muut koirat ääntänsä millään erikoisella  tai hassulla tavalla?

4 kommenttia:

  1. Meän Jami on erityisesti änkyttämisessä hyvä. Monesti kuulee sen sanovan tälläistä "äövhäö" hepreaa, ja sitten koira usein ulvahtelee "vouuh, vouuh, vouuh" pätkissä ja joskus aivan ulvoo kuin susi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih. :) Tuosta tulikin mieleeni että yritin joskus opettaa Cinnaa ulvomaan, muttei se oikein osannut. Yritys oli kyllä niin kova, se sillä tavalla vinkui ja haukahteli, mutta ulvontaa se ei vaan suustansa saanut. :D ♥

      Poista
  2. Manta haukkuu usein kuten pystärille onkin ominaista, mutta huvittavinta on kun koira osaa naukua! Kuulostaa aivan kissalta välillä, njauu... :D Ja sitten on se vou vou ääni, meillä sitä kutsutaan jurisemiseksi. :DD

    VastaaPoista