torstai 12. kesäkuuta 2014

Viimeistä kertaa Cinnan kanssa

Cinna lähtikin jo seuraavana päivänä kasvattajalle soiton jälkeen. Kuulin sinä päivänä aamulla että kasvattaja tulee katsomaan Cinnaa. Päätin vielä viedä Cinnaa ja Kiriä yhdessä rantaan sukulaispoikani Vilin kanssa. Oli kaunis aurinkoinen sää, upea keli lähteä uittamaan koiria.


Iltapäivällä koirien omistaja soitti. Hän sanoi Cinnan kasvattajan tulevan aivan pian. Itse olin lähtemässä juuri tallille. Juoksin nopeasti vielä viemään Cinnalle varmuuden vuoksi puruluun ja rapsutuksia. Kysyin vielä koirien omistajalta lähteekö Cinna jo. Omistaja sanoi että he tulevat varmaankin vasta katsomaan Cinnaa.


Kun tulin tallilta päätin vielä ajaa koiratarhan ohi skootterilla. Yleensä Cinna on kopin katolla, mutta nyt sitä ei näkynyt. Olin jo silloin varma että Cinna on lähtenyt.

Kun pääsin kotiin lähdimme käymään äidin kanssa tarhalla. Cinna tosiaan oli jo lähtenyt. Tarhoissa olikin vain Maisa, Aku, Kiri ja kaksi pentua. Toisiksi viimeisen pennunkin ostajat olivat jo paikalla. Cinnan lähtö tuntui kauhealta. Pieni laikullinen ystäväni ei ollutkaan enää paikalla. Vain Cinnan vedonestovaljaat roikkuivat hihnojen joukossa. Olen yrittänyt olla ajattelematta asiaa. Meillä koko naapurustolla on kauhea ikävä Cinnaa. 

Onneksi Cinna pääsi kuitenkin hyvään paikkaan kasvattajan luo. Toivon etteivät he myy Cinnaa eteenpäin. Voitte tutustua Cinnan uuteen kotiin tästä linkistä: Ylä-Tihtarin tila


Mitä meille kuuluu nyt?

Cinna on kotiutunut hyvin. Ensimmäisen yön se haukkui lampaita ja alpakoita. Päivällä se kuitenkin oli jo saanut tarpeekseen niistä, eikä haukkunut enää. Cinna myös käytettiin rokotuksilla ja pevisa kuvauksilla. Eli Cinnan silmät ja polvet ovat kuulemma täysin kunnossa. Huippu juttu!

Cinnan luulisi jahtaavan kaikkea mikä vähääkään liikkuu, mutta perheen kissoja se oli kuulemma jännittänyt kovasti ja ehkä jopa vähän pelännyt!


Kirillä taas on käytöksessä jopa vähän takapakkia. Se ei SUOSTU eikä HALUA lähteä kanssani lenkille. Pojun ujous on kaksinkertaistunut, kun Cinna ei ole rohkaisemassa sitä. Kun oli kulunut päivä Cinnan lähdöstä päätin lähteä Kirin kanssa lenkille. Kävimme nopeasti meillä kotona (en muista miksi). Sen jälkeen se ei suostunut lähteä muualle kuin rantaan päin. Luovutin ja menimme rantaan. Kiri kiskoi rantaa kohden, mutta kun sanoin sille odota kaikki muuttui. Se odotti nätisti ja käveli vierelläni rantaan asti. Takaisin menomatka ei mennyt niin hyvin. Meidän piti mennä toista kautta tarhalle, mutta Kiri löi jälleen jarrut pohjaan eli meni maahan makaamaan. Joudun aina näissä tilanteissa kantamaan sitä vähän matkaa että se kävelee taas. Sitä kun ei pysty mitenkään houkuttelemaankaan. Kiri kun ei ole niin perso ruuallekaan.

Toisena päivänä kaikki oli vielä vaikeampaa. Tarhasta Kiri lähti mielellään, mutta omistajan talon oven eteen se jumittui. Kannoin sen portille. Portilta se käveli seuraavan tontin puoleen väliin. Sen jälkeen se jumittuikin metrin välein. Jouduin lopulta kantamaan sen meidän pihaan. Onneksi naapurimme sattui paikalle Kirin isoveljen Makun kanssa. Koirat tulivat ihmeen hyvin juttuun. Vaikka molemmat olivat uroksia ne leikkivät keskenään. Kiri ja Akuhan eivät tule ollenkaan toimeen. Jatkoimme matkaa Makun pihaan. Seuraava jumitushan tuli tien toiselle puolelle. Kiri ei halunnut lähteä Makun luota edes kotiin päin. Niin siinä kävi että Makku joutui saattamaan meidät tarhalle asti. Se siitä lenkistä. 


Viimeiset Pennut pääsivät mukaviin koteihin. Ensin lähti pentu jonka kuonon yläpuolella oli valkoista. Se haettiin samana päivänä Cinnan kanssa. Sen hakijat olivat todella mukavia! Nimekseen pentu sai Raiku. Myös toinen pentu haettiin pari päivää sitten, silloin en ollut paikalla, mutta kuulemani perusteella sekin pääsi mukavaan kotiin. Kaikki seitsemän pentua pääsivät hyviin metsästäviin koteihin! Siitä olen todella iloinen. Monen pennun perheen näin omin silmin. Vain kolmen pennun nimet minulla on tiedossa: Huipun, Tessun ja Raikun. 

11 kommenttia:

  1. No nyt se itku sitten tuli. :'( Mullakin tuli ikävä Cinnaa, kun se on kuitenkin yksi blogin tärkeimmistä päätähdistä. Voi surku! :'( Yrittäkää jaksella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me yritetään! Kirillä tässä taitaa olla vielä kovempi ikävä Cinnaa kuin minulla. Kun ne olivat pennusta asti yhdessä. :(

      Poista
  2. Piti vielä mainita, että yritin keksiä sinulle muuta ajateltavaa, kurkkaa e-maili.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! On tosiaan hyvä ajatella välillä muutakin. :)

      Poista
  3. Hei, kommentoin ekaa kertaa kun vasta löysin blogisi! En ole löytäyt vielä näin kivaa koirablogia, itselläni ei ole kokemusta pystykorvista, mutta nämä sinun koirakaverit on kyllä vieneet sydämen :) <3 Kirjoitat tosi hyvää tekstiä ja kuviakin on aina kivasti, ehdottomasti jatkan blogiis lukijana! Oletko minkä ikäinen, sinulla on paljon samanlaisia ajatuksia kuin minulla koirien suhteen! Harmi kun Cinna lähti, olisin mielelläni lukenut siitäkin vielä lisää!
    Hyvää kesää sinulle ja koirille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tälläiset kommentit aina lämmittävät sydäntä! Olen 16-vuotias, täytän syksyllä 17. Hyvää kesää myös sinulle. :)

      Oletko muuten huomannut että oikealla olevia kuvia "koirat" ja "minä" klikkaamalla pääset sivuille joista löydät lisää tietoa meistä? :)

      Poista
    2. En olekkaan ehtinyt noita vielä katsoa, pitääkin lukea =)

      Poista
  4. Tiedätkö, mistä Kirin panta on ostettu? Meillä on nimittäin pulaa pannasta, kun koiramme Viima puri edellisen löyhän pannan poikki, ja nyt olis hakusessa uus nahkapanta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirilläkin meni juuri panta rikki, niin tuon uuden pannan teki koirien omistaja vanhasta nahkavyöstä! Ihan tuli oikean pannan näköinen, ja ennen kaikkea kestävä. :) Siihen siis vain pujotettiin se rinkula vanhasta pannasta ja kiinnistys osa olikin kai säilynyt vyöstä. :)

      Poista
  5. Upea itsetehty panta! Pitääpäs metsästellä sitten pantaa, kun omat ompelutaidot ovat kovinkin surkeat, eikä tällähetkellä olekkaan vyötä, josta koiralle pantaa taikoa. :) Hyviä jatkoja! Komeita koiria nuo sun hoitokoirat ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kyllä niitä kestäviä kaupastakin löytyy. :) Olen kyllä huomannut että ainakin näillä koirilla sen täytyy olla nahkaa, tai sen tyyppistä lujaa materiaalia. Kerran ostin Kirille ja Akulle ihanat vaaleansiniset koristeelliset pannat joululahjaksi. Ne eivät kestäneet edes yhtä yötä! :D

      Kiitos, ovathan ne aika komeita. :) Maisalla tosin on turkki nyt vähän huonossa kunnossa.

      Poista