sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Suosikki koirarodut

Tämä saa luvan olla erikoispostaus numero kolme!

Haaveena oma kenneli -blogissa oli keksitty tälläinen hauska haaste, listaa 10 lempi koirarotuasi. Minun mielestä tämä oli aika vaikeaa, kun on niin paljon näitä ihania nelijalkaisia. Taidan haastaa tähän myös pari blogia! Punaisen pystykorvan blogi ja Koeruuvet

Rodut eivät oikeastaan ole missään varsinaisessa järjestyksessä. Sanotaanko että vähän tärkeämmät ovat ylempänä ja sellaiset jotka tulevat hyvänä kakkosvaihtoehtona ovat alempana. :)

1. Ceskoslovensky vlcak, eli tutummin Tšekkoslovakian susikoira.

Tämä rotu kuvaa ulkonäkönsä puolesta juuri sitä millaisen koiran tahtoisin. Uskomattoman kaunis. Rotu tosin on suomessa vielä hyvin harvinainen, kerran olen tälläisen nähnyt "livenä".

2. Saksanpaimenkoira.

Mielettömän viisaita koiria... Tälläisen varmastikkin hankin sitten joskus ensikoiraksi.

3. Saarlooswolfhond.

Hieman samantapainen kuin Tšekkoslovakian susikoira, kaunis rotu tämäkin.

4. Suomenpystykorva

Tuttu rakas rotu. Mielestäni yksi upeimmista asioista maan päällä. 

5. Valkoinenpaimenkoira

Pidän erityisesti ulkonäöstä, pennut ovat aivan ihania. ♥ Tämä Wikipedian kuva ei tuo rotua ollenkaan oikeuksiinsa! Olisi varmasti mukava seura- ja harrastuskaveri.

6. Akita

Tämän koiran muodoissa silmä lepää. Ovat myös niin uskollisia ja lempeitä koiria (ainakin kuulemani perusteella). Jos ottaisin Akitan ottaisin sen luultavasti tältä kasvattajalta: Kennel Vuorenvarman, jonka toimintaa olen nettisivujen kautta seurannut useamman vuoden, myös muut japanilaiset rodut kiinnostavat, jos sinuakin niin kannattaa tutustua kyseisiin sivuihin linkistä. :)

7. Belgianpaimenkoira

Tämä rotu oli useamman vuoden ykkös-suosikkini mutta nyt se on hieman jo tipahtanut listassa alaspäin. Erityisesti pidän Groenendael muunnoksesta.

8. Karjalankarhukoira + Harmaanorjanhirvikoira

Kun olin pieni niin nykyisten hoitokoirieni omistajalla oli Karjalankarhukoira nimeltään Vekku. Ulkomuodoltaan ovat niin kauniita ja komeita. Naapurin Harmaanorjanhirvikoira muistuu myös mieleeni kuin edellispäivä, sille vein aina herkkuja. :) Molemmat rodut ovat kyllä lähellä sydäntä.



9. Tanskandoggi

Upea massiivisen kokoinen näyttävä rotu. Tämän kanssa ei varmastikkaan tarvisi pelätä pimeillä iltalenkeillä.

10. Welsh corgi.

Tämä on pienistä roduista suosikkini! Lisäksi pidän pienistä roduista pomeranianista ja chihuahuasta jonkin verran. Lisäksi Alaskan klee kai on ehdottomasti yksi suosikeistani pienissä roduissa. Nyt taisin listata vahingossa vähän enemmän kuin 10 rotua?


Kuvat (c) Wikipedia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti